Steve Meye in dienst als geestelijk adviseur van president
06 Jun 2011, 00:01
foto
Bisschop Steve Meye is nu officieel geestelijk adviseur van president Desi Bouterse.


Bisschop Steve Meye is door president Desi Bouterse in dienst genomen als geestelijk adviseur. Meye bevestigt tegenover Starnieuws dat de president gevraagd heeft om hem te adviseren in moreel-ethische en religieuze kwesties. "De president is een christen en het is logisch dat hij een christen vraagt als zijn geestelijk adviseur", zegt Meye.

Meye geeft leiding aan de Gods Bazuin Ministeries, met 62 kerken in Suriname en zeven in het buitenland (Frans-Guyana, Grenada en Nederland). "Ik ben op afroep beschikbaar. Want mijn werk als geestelijk leider mag er niet onder lijden. Dat heb ik duidelijk afgesproken met de administratief directeur van het kabinet van de president", zegt de bisschop. Starnieuws verneemt dat Meye voor deze job ruim SRD 6000 per maand zal ontvangen.

Goede ontwikkeling
"Ik vind het een heel goede ontwikkeling dat de president officieel een geestelijk adviseur in dienst heeft. Dit houdt in dat het staatshoofd zich door God wil laten leiden in zijn werk", zegt de geestelijke. Meye vindt dat het niet nodig is dat de president ook een pandiet of een mulvi in dienst neemt. "Hij is een christen, dus is het logisch dat de president een geloofsgenoot aantrekt als adviseur in geestelijke zaken", meent Meye.

De bisschop is zich ervan bewust dat er een storm van kritiek zal losbarsten op deze benoeming. "Maar dat is niks nieuws onder de zon. Ik ben dat al gewend. Er zijn mensen die er problemen mee hebben dat de president mijn adviezen op prijs stelt", antwoordt Meye op een vraag.

Spijtbetuiging
Meye gelooft er nog steeds heilig in dat Bouterse spijt zal betuigen over de decembermoorden. "Alleen moet dat gebeuren wanneer de president er klaar voor is. Hij heeft het aan mij beloofd en ik weet zeker dat hij zich zal houden aan zijn woord. Er rust een vloek op Suriname en die zal doorbroken worden met de spijtbetuiging", zegt Meye.

De geestelijke zegt dat hij de president al jaren bijstaat als geestelijk leider. Met deze aanstelling zijn zaken nu geformaliseerd. Meye zegt dat Bouterse geen lid is van Gods Bazuin maar openlijk heeft gezegd dat hij zich aangetrokken voelt tot het Volle Evangelie. Op kerstnacht had de president tijdens een dienst van Gods Bazuin Ministeries aan de Keizerstraat de kerkgangers toegesproken. "Ik had de president gevraagd om een boodschap te geven aan de samenleving", zegt Meye. De geestelijk leider voelt zich vereerd dat hij nu officieel adviseur van de president is.
Advertenties