Consumentenkring wil openstelling banken
14 Jun 2020, 15:25
foto


De banken hadden volgens de Consumentenkring hun deuren nooit mogen sluiten voor het publiek. Ze zouden volgens de organisatie met een mindere bezetting open moeten blijven voor het publiek. Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring roept de bankiersvereniging dan ook op om de individuele banken gelijk de instructie te geven om vanaf morgen hun deuren voor het publiek open te stellen.

"Uiteraard rekening houdend met de gewenste bescherming van de rekeninghouders en andere burgers tegen de ernstige risico's van het nieuwe coronavirus." Alleyne wijst erop dat de het publiek zijn geleden heeft toevertrouwd aan de banken en dat een deel van de rekeninghouders op dit moment zonder geld zit. Dit vindt hij 'onkan' als je je geld aan de bank hebt toevertrouwd. Maar ook personen die naar de bank willen gaan om geld te storten worden volgens Alleyne gedupeerd, omdat deze "cruciale instellingen" gesloten zijn.

De algemene banken zijn nu al langer dan een week potdicht. Het heeft grote gevolgen voor particuliere personen en kleine bedrijven landelijk die nog niet van digitale mogelijkheden gebruik maken. "Van de banken zou in de huidige situatie worden verwacht dat zij de mogelijkheden om te pinnen zouden vergroten. In plaats daarvan is te merken dat de banken het maximaal per dag te pinnen bedrag aanzienlijk hebben teruggebracht." Alleyne wijst er ook op dat de prijzen door de kunstmatige schaarste weer sterk zijn verhoogd, waardoor de koopkracht van de Surinaamse munt weer eens is teruggelopen. Hij pleit ervoor dat rekeninghouders ook daarom ineens meer geld zouden moeten kunnen opnemen.
Advertenties