58 mensen in Wanica Ziekenhuis; 50 in Residence Inn
09 Jun 2020, 00:00
foto
De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, tijdens de covid-update maandagavond.


In het Wanica ziekenhuis zijn 58 personen die Covid-19 hebben, opgenomen. In Residence Inn zijn 50 personen opgenomen die matige of geen klachten hebben. In de Intensive Care Unit van het St. Vincentius Ziekenhuis worden drie personen behandeld. Hetzelfde aantal is ook opgenomen in de Intensive Care Unit in het Wanica Ziekenhuis. Deze cijfers zijn bekendgemaakt door Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid tijdens de update maandagavond. 

16 van de patiënten hebben een buitenlandse nationaliteit. 54% van het aantal positief geteste personen is man en 46% vrouw. Vanuit de Braziliaanse gemeenschap is de respons nu groot. De voorlichting direct aan de mensen via de Braziliaanse zender is opgevoerd. De mensen die ziek zijn melden zich aan. Jessurun merkte op dat mensen die besmet zijn overal, ook in supermarkten zijn geweest. Iedereen is target. 

Intussen worden de faciliteiten in de Kamer van Koophandel en Fabrieken verder in orde gemaakt door het NCCR. Daar kunnen 128 personen worden opgevangen. Er blijven veel nieuwe besmette gevallen bijkomen, waardoor er een tekort kan ontstaan aan opvangmogelijkheden. Op dit moment zijn 230 mensen in quarantaine. In Marowijne en Nickerie zijn er ook opvangfaciliteiten. 

Jessurun heeft meegedeeld dat er op dit moment nog 4000 testmogelijkheden zijn. Er wordt hard aan gewerkt om dit aantal zo spoedig mogelijk aan te vullen. Er zijn swaps beschikbaar voor de Regionale Gezondheidsdienst die ingezet worden voor de ambulances die elke dag uitrijden om swabs te kunnen nemen van mensen die zijn geïdentificeerd. De Medische Zending beschikt ook over swaps. 
Advertenties