Inheemse dorpen Para en Wanica vragen steun van Covid-team
08 Jun 2020, 09:22
foto
Inheemse dorpen in Para en Wanica werken samen om het coronavirus te weren uit hun gebied. (Foto: NII)


Inheemse dorpshoofden uit de districten Wanica en Para hebben controleposten geplaatst en worden buitenstaanders uit voorzorg voorlopig geweerd uit de dorpen. De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para heeft met inheemse dorpshoofden uit de twee districten gesprekken gevoerd over de landelijke verspreiding van het coronavirus. Zij zullen met ondersteuning en begeleiding van het Covid-19 Crisis Management Team maatregelen treffen om het virus te weren uit hun leefgebieden.

De dorpen die als collectief de commitment zijn aangegaan: Powakka, Matta, Kurupa, Pikin Poika en Kasipora, zijn bereid al het nodige te doen om hun dorpen Covid-19 vrij te houden. Aan het Covid-19 Crisis Management Team hebben zij in dit verband het volgende verzoek gedaan:
- Ondersteuning bij veiligheidscontrole op grensposten
- PPE
- Thermoguns
- Financiële steun voor voeding en drank voor vrijwilligers op de grensposten
- Protocollen en veiligheidsvoorschriften bij calamiteiten
- Hoe te handelen als iemand uit hun gebied positief wordt getest

Het gesprek tussen de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en de dorpshoofden heeft virtueel plaatsgevonden via Zoom, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het overleg werd mee gevolgd door functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid (o.a. directeur Medische Zending en een infectioloog), de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en directeur Nationale Veiligheid. De deskundigen zijn ingegaan op vragen over de procedure bij besmettingen en de werking van het Covid-19 Noodfonds. De protocollen en veiligheidsvoorschriften zullen worden opgestuurd door de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April