OKB publiceert ook landelijke resultaten verkiezingen
07 Jun 2020, 00:57
foto
Het Onafhankelijk Kiesbureau heeft de resultaten van de stembusgang gepubliceerd op zijn website. Het verschil tussen de hoofdstembureaus en Binnenlandse Zaken is minimaal.


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft besloten om de processen-verbaal (pv's) en informatie van de turflijsten te publiceren. Dit besluit is genomen nadat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken dat de officieuze cijfers bekendmaakt na de stembusgang, stagneerde. Het ministerie bleek ook niet over alle informatie te beschikken. 

Hoewel OKB niet de instantie is die cijfers publiceert, zijn de gegevens vrijgegeven opdat de samenleving niet verstoken bleef van informatie. Op alle stembureaus en hoofdstembureaus waren waarnemers van het OKB. Zij moesten zelf ook turven en de pv's fotograferen. Niet overal konden de foto's gemaakt worden, omdat de pv's niet werden opgehangen, zoals in de Kiesregeling staat. 

Intussen zijn de uitslagen van alle hoofdstembureaus binnen. Het Centraal Hoofdstembureau moet officieel de uitslag vaststellen. Dit gebeurt in een openbare zitting. Het hoofdstembureau Paramaribo moet nog een oordeel vellen over het bezwaarschrift van de NDP. Deze partij vindt dat er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden en heeft gevraagd om een hertelling te houden in Paramaribo. 


De officieuze resultaten gepubliceerd door Binnenlandse Zaken
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April