Hof van Justitie: Komende week geen zittingen
06 Jun 2020, 09:28
foto


In de week van 08 t/m 12 juni 2020, zullen geen openbare strafzittingen in hoger beroep, noch raadkamerzittingen worden gehouden. De rechterlijke organisatie heeft de reeds door haar getroffen voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, aangepast en verscherpt. 

De gerechtsgebouwen zijn niet regulier toegankelijk voor het publiek, deurwaarders, advocaten en diens medewerkers. Voor het afhalen of indienen van spoedeisende documenten, dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Degene die zich op afspraak of na te zijn opgeroepen naar het gerecht begeven, zullen buiten het gebouw worden opgevangen door de wacht. 

Voordat toegang wordt verleend tot het gerechtsgebouw, wordt de lichaamstemperatuur opgemeten met een afstandsthermometer, die niet in contact komt met het lichaam. Indien de temperatuur hoger dan 37.5 graden Celsius is, wordt betrokkene niet toegelaten. Personen die griepverschijnselen vertonen (o.a. hoesten, niezen), worden evenmin toegelaten tot de gerechtsgebouwen.

Eenieder die de gerechtsgebouwen betreedt, dient bij binnenkomst voorzien te zijn van een deugdelijke mond- en neusbedekking. Bij binnenkomst in het gerechtsgebouw moeten de handen gereinigd worden met de beschikbaar gestelde sanitizer. 
 
De civiele rolzittingen in eerste aanleg en in hoger beroep, alsook de lopende ambtenarenzaken worden uitgesteld. Slechts zaken van uiterst urgente aard, zullen in behandeling worden genomen. 
Vooralsnog zullen uitsluitend spoedaanvragen voor het legaliseren van documenten in behandeling worden genomen. 
Voorlopig zullen geen openbare strafzittingen in eerste aanleg worden gehouden. Reeds lopende zaken worden bij beschikking uitgesteld. Ingeval zulks nodig mocht zijn bij nieuwe zaken, worden verdachten telefonisch gehoord door de rechter voor het nemen van een beslissing ten aanzien van de gevangenhouding. 

Voor actuele berichtgeving over de dienstverlening, gelieve de website van het Hof van Justitie te raadplegen. 
Advertenties