Scholen gaan 1 juni niet meer open; situatie nog gevaarlijk
29 May, 18:09
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Beeld: NII)


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft tijdens de Covid-9 update vandaag meegedeeld dat de scholen (examenklassen) niet meer op 1 maar 8 juni zullen starten. Dit geldt ook voor de crèches en peuterscholen, zegt directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Deze besluiten hebben te maken met het 12e positieve geval.  Er zijn 30 personen met wie deze man in contact is geweest in quarantaine. 

De situatie is nog steeds niet veilig vandaar dat dit besluit is genomen. Ook bezoek aan seniore burgers in tehuizen en andere opvanginstellingen is voorlopig niet toegestaan. Kerkelijke organisaties hebben wel een versoepeling. Zij mogen op de zondag, indien het gebouw het toelaat, diensten houden met maximaal 250 personen. Dit heeft de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, meegedeeld. Zij benadrukt dat het niet geldt voor feesten of andere bijeenkomsten. 

Minister Ferrier maakt ook alvast een voorbehoud voor 8 juni. Afhankelijk van de omstandigheden zal besloten worden of de schooldeuren voor de examenklassen opgesteld worden. Tijdens de persconferentie werd benadrukt om de Covid-maatregelen in acht te nemen. Vooral tijdens de verkiezingen zijn de regels verwaarloosd. Ook bij diverse andere bijeenkomsten houden velen zich niet aan de regels.