Santokhi: Regering accepteer je verlies
28 May 2020, 12:41
foto
VHP-voorzitter Chan Sanotkhi vraagt de regering om haar verlies te accepteren. Ook wordt gevraagd om recht en wet te handhaven over de uitslag van de verkiezingen. (Foto: Leroy Troon)


"Regering accepteer je verlies en geef de ruimte om te gaan naar een overgangssituatie. Laat de organen hun werk doen," roept VHP-voorzitter Chan Santokhi de regering op. Tijdens een spoedpersconferentie in het Anthony Nesty Sporthal (ANS) hebben de leiders van de VHP, de ABOP, de NPS en de PL de ernstige onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan, uit de doeken gedaan.

Santokhi roept namens de andere leiders de regering op om haar verantwoordelijkheid te nemen. Het gaat om een nationale issue met een internationaal karakter, wijst hij de regering op de ernst van de situatie. De regering is opgeroepen om de volkswil te beschermen, om de stemmen van het volk te beschermen. Anders zullen wij te maken krijgen met internationale consequenties en dat hebben we niet nodig, zegt de VHP-leider. "Kijk wat er gebeurt in Guyana."

In 2015 hebben we sportief ons verlies toegegeven in V7-verband, haalt Santokhi aan. "Dus regering accepteer je verlies." Hij stelt dat moet worden voorkomen dat de stemmen van het volk worden gestolen, dat het vertrouwen van het volk wordt geschaad. "We willen geen herhaling van de verkiezingen van 2015. De volkswil moet worden geaccepteerd en gerespecteerd."

Ook op het hoofdstembureau in Wanica hebben zich onregelmatigheden voorgedaan. De aanhangers van de partijen trekken nu naar Wanica, waar de voorzitter van het hoofdstembureau had beloofd, om de processen-verbaal (pv's) op te plakken. Coördinator van Wanica Asiskumar Gajadien heeft de media om medewerking gevraagd om beelden te schieten van de processen-verbaal. Tot nog toe zijn de pv's niet aangeplakt.

NPS-leider Gregory Rusland zegt dat het de meest chaotische verkiezingen zijn. Hij benadrukt dat de zittende regering er alles aan gaat doen om de verkiezingen naar haar hand te zetten. Santokhi zegt dat er een vervolgplan is dat in de komende dagen bekendgemaakt zal worden dat omdat er teveel onduidelijkheden zijn bij het tellen, alles zal worden herteld. " En dan ga je zien wat het resultaat is." Eén van de reden van de persconferentie is dan ook geweest om de bevolking alert te maken.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June