ABOP en PL trekken ook na 25 mei samen op
24 May, 00:41
foto
De ABOP en Pertjajah Luhur zullen na de verkiezingen ook samen optrekken. De partijtoppers Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk hebben de samenwerking aangekondigd. (Foto: ABOP)


De ABOP en Pertjajah Luhur (PL) trekken nu samen op, maar ook na de verkiezing van maandag zal dat het geval zijn. Dit zei Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, tijdens de zesde en laatste 'online massameeting' zaterdagavond. Als er met de NPS of VHP wordt samengewerkt, zullen beide partijen gezamenlijk optrekken. Brunswijk demonstreerde dit voornemen door Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, een hand en een brasa te geven. Na de verkiezing wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend. De ABOP en PL zijn een lijstverbinding aangegaan in diverse districten.  

Diverse sprekers riepen de kiezers op om af te rekenen met de NDP-coalitie. Somohardjo zei dat hij niet gelooft dat de NDP maandag een verlenging krijgt. De NDP wil aan de macht blijven om te voorkomen dat diverse mensen naar de gevangenis gaan. De PL-voorzitter stelde dat als de kleine man die iets steelt opgesloten wordt, dit ook moet gebeuren met mensen die een jas en een das aantrekken. 

Brunswijk toonde beelden waaruit bleek dat hij naar Apoera is geweest. Hij heeft vergaderd met zijn aanhangers in West-Suriname. De politicus zei dat hij fraude niet zal accepteren. Hij had geen goed woord voor over dat ABOP elf kandidaten voor ressortraad heeft ingediend, maar op het stembiljet slechts negen voorkomen. Volgens hem heeft de NDP negen mensen ingediend, maar op het stembiljet prijken elf. Hij zal dit niet accepteren. Brunswijk heeft protest hiertegen aangetekend. 

Marinus Bee, secretaris van ABOP, merkte op dat hij tegen het pakkettenbeleid is. Hier in de plaats moet er duurzame ontwikkeling komen. Samen met deskundigen heeft hij een programma ontwikkeld onder de naam 'Jij bent ook mens'. Hij vindt dat het volk geen genoegen kan nemen met kruimels. Door de pakketten op te eten wordt er geen vooruitgang gebracht. Mensen moeten in staat zijn zich te ontwikkelen. Het land heeft eerlijke leiders nodig. De ABOP verwacht een goed resultaat uit de verkiezingen en maakt zich op voor regeerverantwoordelijkheid. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July