Kenneth Slooten moet 'sorry' zeggen tegen Rodney Cairo
18 May 2020, 14:31
foto


Rodney Cairo, kandidaat van Strei!, heeft de rechtszaak tegen Kenneth Slooten gewonnen. Rechter Alida Johanns heeft vandaag vonnis geveld in deze zaak. In drie werkdagen moet Slooten in verschillende media zijn uitspraken rectificeren. Hij heeft de gewraakte uitspraken gedaan in Bakana Tori op 21 en 24 april. 

Slooten heeft onder andere gezegd dat Cairo als gevaarlijke speler gezien moet worden die banden zou hebben met criminele organisaties. De inval bij Cairo zou zijn opgezet door deze criminele organisatie. Hij vormt een gevaar voor de nationale veiligheid. 

Van de rechter moet Slooten publiekelijk aangeven dat deze uitspraken niet op waarheid berusten en een ernstige inbreuk vormen op de eer, goede naam, maatschappelijke reputatie en persoonlijke integriteit van Cairo en derhalve onrechtmatig zijn. Hij moet zijn woorden terugnemen en Cairo zijn oprechte welgemeende verontschuldigingen aanbieden. 

Slooten moet Cairo een bedrag van SRD 8.000 betalen voor advocaatkosten. Hij moet ook SRD 350 betalen voor de proceskosten. Ook al zou Slooten in beroep gaan, dan nog moet het vonnis uitgevoerd worden. 
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April