De Nieuwe Wind steunt ABOP in binnenland
17 May 2020, 19:46
foto
John Samuel, voorzitter van De Nieuwe Wind die in augustus 2019 is opgericht, zal de ABOP steunen. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk is ingenomen met deze mededeling. (Foto: ABOP)


John Samuel, voorzitter van De Nieuwe Wind, heeft zaterdag publiekelijk verklaard de ABOP te ondersteunen. Hij heeft mandaat van zijn bestuur hiervoor. Samuel roept de kiezers in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini om massaal op de ABOP te stemmen. Hij deed de oproep tijdens de vijfde 'online massameeting' van de ABOP die uitgezonden werd vanuit de studio van Apintie. 

De kandidatenlijst van de politieke partij in Marowijne is afgekeurd door het hoofdstembureau van Marowijne. Een beroep bij de president en een kort geding hebben geen positief resultaat opgeleverd. Samuel was lijsttrekker in Marowijne en Earlen Lenz stond op nummer 2. Deze partij doet in Paramaribo en Wanica mee aan de verkiezingen van 25 mei. In de overige acht districten is het stemadvies om op ABOP te stemmen. 

Samuel zei aan Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zaterdag dat iemand van Paramaribo nooit de belangen van het binnenland zal kunnen behartigen. Die persoon weet totaal niet hoe de situatie werkelijk is. Daarom roept hij op om de ABOP massaal te ondersteunen. Volgens Samuel zullen er nog de komende dagen nog grote dingen gebeuren. "Er gaat inderdaad een nieuwe wind waaien", merkte hij op. De ABOP kan honderd procent rekenen op Samuel. 
Advertenties