Twee promo-voertuigen HVB vernield; aangifte gedaan
14 May 2020, 22:18
foto
Twee promo-voertuigen van HVB-kandidaat Wikash Tedjoe in Wanica, zijn vernield. Ruiten van een van de voertuigen is aan diggelen geslagen. (Foto: HVB)


Diverse partijen maken er melding van dat er vernielingen worden aangebracht aan propaganda-materiaal. Ook de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) is slachtoffer hiervan. Binnen een week zijn twee promo-voertuigen van haar DNA-kandidaat Wikash Tedjoe uit Wanica vernield. Op barbaarse wijze is de promosticker van het ene voertuig afgeschoren, terwijl van het andere de ruiten zijn ingeslagen. 

Partijleider Raymond Sapoen begrijpt de toenemende animositeit tussen de partijen en kandidaten maar “er zijn basisregels waaraan wij ons moeten houden en waarop de partijen zelf moeten toezien”. Ofschoon de zaak nog in onderzoek is bij de politie, heeft de partij sterke aanwijzingen dat deze ontoelaatbare en primitieve acties vanuit het oranje kamp komen, al dan niet gecontroleerd. 

Sapoen doet een dringend beroep op alle deelnemende partijen zich te onthouden van ontoelaatbare handelingen en zich onder alle omstandigheden sportief op te stellen. “We weten dat de HVB zich heeft weten te profileren als een spontane volksbeweging waar er geen ruimte is voor etnische scheidslijnen en dat is een doorn in het oog van vooral de traditioneel etnische partijen," zegt Sapoen. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April