Suriname en regio kunnen veiligste vakantiebestemming worden
15 May 2020, 01:52
foto


Deze week hoopt de Europese Commissie (EC) een rapport uit te brengen met richtlijnen voor het toerisme. Naast de richtlijnen om veiliger op vakantie te gaan, zal ook een inventarisatie van regio's en landen plaatsvinden, die in de aanpak van de crisis op elkaar lijken. Hierbij zullen ook de regio’s van veiligste landen en tevens de zogenaamde risicogebieden  worden aangegeven. Omdat mondiaal het toerisme een van de grootste economische pijlers is, zal de EC zoveel mogelijk proberen om toeristen binnen de Europese Unie hun vakanties te laten houden. Het gaat tenslotte om miljarden euro’s. 

Het is daarom aan te bevelen dat er op korte termijn een overleg komt tussen de verschillende directeuren van sturende toerisme organisaties van landen uit de Caribische regio. Want als we kijken naar de cijfers van de impact van aantal besmettingen en sterfte cijfers in de mondiale Covid-19 crisis, komen onze regio en zeker Suriname er goed uit. Een tweede geruststelling voor internationale reizigers kan zijn dat meespeelt dat het coronavirus zich minder snel zou verspreiden in tropische gebieden. 

Het weer speelt dus ook een rol in de keuze van reizigers, waarbij een ”mooi weer garantie”  binnen Europa vaak niet aanwezig is. Suriname en het Caribisch gebied daarentegen bieden die garantie doorgaans wel. Een andere factor die mee kan spelen is dat meer mensen zullen kijken naar iets anders dan de massabestemmingen. Suriname en onze regio hebben tal van duurzame, kleinschalige accommodaties die de risicofactor van eventuele overdracht van een geïnfecteerde persoon relatief veel kleiner maakt. En leuke rondreispakketten zijn des te interessanter.

Luchtvaartmaatschappijen als SLM en Fly Allways die in het verleden reeds diverse routes in de regio onderhielden, kunnen hierdoor als belangrijke spelers meedingen en ervoor zorgen dat de pakketten met interessante tarieven komen om de zgn.'double destination' pakketten uit te voeren. In de komende tijd zullen er weer nieuwe tijd-slots bij de luchtvaartautoriteiten moeten worden aangevraagd voor de diverse luchthavens op routes. Want de bestaande vliegroutes en schema’s zullen door faillissementen van diverse airlines en reisorganisaties in de nabije toekomst er heel anders uit gaan zien. Het is nu dan ook de tijd om de meest gunstige tijd-slots aan te vragen en vervolgens na overleg met de regio de double destination pakketten bij de internationale toerisme whole sales neer te leggen. De reisorganisatie Suriname Hollidays uit Haarlem, Nederland, heeft reeds een jaar geleden het pakket Suriname-Curaçao ontwikkeld om dit aan te bieden. 

Erik Kuiper, 
tourism product development     
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September