Weer nieuwe Covid-19-gevallen in Guyana, totaal 97
10 May 2020, 14:26
foto
Een man in het centrum van Georgetown draagt ​​een masker en handschoenen om zichzelf te beschermen tegen het virus. (Foto: Newsroom)


Guyana heeft er weer nieuwe gevallen van Covid-19 bij. Met de drie nieuwe gevallen komt het totaal aantal bekende gevallen op 97. In zijn dagelijkse update onthulde het ministerie van Volksgezondheid zaterdag dat vijf personen op de Intensive Care Unit (ICU) van het Georgetown Public Hospital zijn; 52 personen zijn geïsoleerd, drie zijn in quarantaine en 35 personen zijn inmiddels hersteld. Het aantal doden als gevolg van het coronavirus is 10.

Dit betekent dat er 52 actieve gevallen zijn in het land. In totaal werden 852 personen getest, waarvan 755 negatief.

Aan de oostkust van Demerara werden positieve gevallen gemeld in Atlantic Gardens, Friendship, Golden Grove, Good Hope, Lusignan, Plaisance, Strathsphey. Op de oostelijke oever van Demerara zijn er positieve gevallen in Diamond, Grove, Land of Canan, Timehri en Providence.

Centraal Georgetown blijft het epicentrum met de geïdentificeerde positieve gevallen afkomstig uit de volgende gemeenschappen; in het noorden van Georgetown: Kitty, Sophia, Turkeyen, Liliendaal, Cummings Lodge, Alberttown en Cummingsburg. In het zuiden van Georgetown: Bourda, Lamaha Park, South Ruimveldt en Thirst Park.
Advertenties