Covid-19 website officieel aangepast; grens baart zorgen
03 May 2020, 15:27
foto
De Covid-19 website is zojuist aangepast. Niemand meer in Suriname is besmet. Van de 10 besmette personen, zijn 9 genezen verklaard, terwijl 1 persoon is overleden.


De Covid-19 website is zojuist aangepast. Op dit moment is er niemand in Suriname die besmet is met het coronavirus. Vrijdag is de laatste persoon ontslagen uit het ziekenhuis, nadat zij twee keer negatief is getest. De monitoring van deze laatste persoon stopt echter niet, de infectioloog zal over een week het laatste onderzoek verrichten.

"Dit is goed nieuws voor Suriname, maar om dit zo te houden is het van groot belang dat de samenleving alert blijft en zich aan de Covid-19 orde en gezondheidsmaatregelen houdt," zegt het Covid-19 Managementteam. De situatie aan de grens baart nog steeds ernstig zorgen. Er steken nog steeds personen illegaal grenzen en rivieren in oost, west en zuid Suriname over.

De total lockdown van deze grensrivieren, die afgelopen donderdag is ingegaan, is bedoeld om het gevaar voor nieuwe besmettingen in Suriname te minimaliseren. Tot en met 10 mei 2020 zullen politie, militairen, de Medische Zending, districtscommissarissen en het traditioneel gezag in het binnenland samenwerken om het binnenland en de rest van Suriname coronavrij te houden, deelt het managementteam mee. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April