Politie doet invallen in woningen en lost inbraak Kwatta op
03 May 2020, 11:56
foto


De politie heeft in vier woningen invallen gedaan na een inbraak in een huis in ressort Kwatta. Zeven helers van de gestolen goederen zijn na verhoor heengezonden, terwijl vijf verdachten in verzekering zijn gesteld. Op een vriezer en een bromfiets na, zijn alle gestolen goederen teruggevonden.

In de eerste week van april heeft een man aangifte gedaan van inbraak in de woning van zijn zus, die momenteel in het buitenland is gestrand vanwege de Covid-19 crisis. De aangever let op de woning van zijn zus. Hij ontdekte dat er was ingebroken en dat de hele inboedel was gestolen. Het gaat om meubilair, elektronische apparaten tot zelfs kamerdeuren. 

Nadat de aangifte van diefstal door middel van braak was gedaan, startte de politie met een onderzoek in de woning én in de directe omgeving. Een deel van de gestolen goederen werd in een nabijgelegen bosschage aangetroffen. De politie van Kwatta, bijgestaan  door collega’s  van het Regio Bijstand Team Midden, deden een inval op een woonadres, alwaar nog een deel van de gestolen goederen is aangetroffen en in beslag genomen. 

Een man, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, werd aangehouden en hangende het onderzoek opgesloten. Er zijn elf andere aanhoudingen verricht van mededaders en helers. Bij de invallen die gepleegd zijn, werden ook gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties