Brunswijk gaat pg inschakelen over vermeende fraude bij CBB
03 May 2020, 01:01
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt over bewijzen te beschikken dat er gefraudeerd is bij CBB Paramaribo Zuidwest. Hij gaat de pg om een onderzoek vragen.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is van plan de procureur-generaal een brief te schrijven. Volgens hem is er flink gefraudeerd bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) door Paramaribo Zuidwest. Hier zou minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken weet van hebben. Mensen van dit ministerie zouden betrokken zijn hierbij om verkiezingen te frauderen. Met zestig personen zou men gekomen zijn om over te nemen. De mensen van CBB moesten naar buiten. 

Brunswijk zei tijdens de derde 'online massameeting van ABOP' zaterdag dat hij niet zal accepteren dat er fraude gepleegd wordt bij de verkiezingen. Hij heeft foto's en video's van het gebeurde bij CBB. De politicus deelde mee dat hij deze wereldkundig zal maken. Volgens hem wordt er geknoeid met adressen. Stukken zouden zijn meegenomen door om te knoeien. Hij deelde ook dat ID-kaarten in Marowijne niet worden afgestaan aan kiesgerechtigden. 

Over de beperkingen door de Covid-19 maatregelen die politieke partijen ervaren, zei Brunswijk dat NDP gewoon overal propaganda maakt. Hij voerde aan dat het oneerlijk is, omdat andere partijen die mogelijkheid niet hebben. Hij deelde mee dat een graafmachine met de Russische helikopter is overgevlogen naar Kwamalasemutu met alle gevaren van dien. Hij voerde aan dat staatsmiddelen door de NDP gebruikt worden voor dit soort zaken. Brunswijk merkte op dat de regering overal 'poclains' naar toe mag brengen, maar de NDP zal volgens hem deze verkiezingen verliezen. 

De ABOP-voorman zei dat aan de Inheemsen en Marrons beloofd was dat de grondenrechten in orde gemaakt zouden worden. Volgens Brunswijk is het hele gebied in Brokopondo en Sipaliwini in concessie weggegeven. Hij toonde een kaart van Suriname waaruit moet blijken dat de overal concessies zijn uitgegeven. 

Advertenties