Controle oostgrens wordt opgevoerd
30 Apr 2020, 14:28
foto


Suriname en Frans-Guyana verstevigen de samenwerking om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. Het aantal geregistreerde Covid-19-gevallen in Suriname is tot nog toe 10, terwijl Frans-Guyana er binnen 24 uur 13 nieuwe gevallen bij had, wat het totaal brengt op 125. De samenwerking tussen de Surinaamse en Franse autoriteiten richt zich vooral op de grensgebieden.

Afgesproken is dat de gemeenschappen langs beide zijden van de grens duidelijk moet worden gemaakt dat de grens gesloten blijft. Er zal gezamenlijk worden gepatrouilleerd in geïdentificeerde aandachtsgebieden langs de oevers van beide zijden van de Marowijnerivier. De bedoeling is een versterkte aanwezigheid van veiligheids-en wethandhavingsinstanties.

Er komt meer gezondheidsvoorlichting aan de woongemeenschappen in de grensgebieden en er komt noodzakelijke medische hulp voor preventie. De interactie tussen de relevante gezondheids-en veiligheidsautoriteiten van beide landen zal worden verbeterd. De bedoeling is dat er aan beide kanten meer informatie wordt uitgewisseld om het succes van de maatregelen van beide kanten te garanderen.

De afspraken tussen de beide landen zijn gemaakt tijdens een videoconferentie. Intussen heeft president Desi Bouterse bekendgemaakt dat de 10-urige avondklok van kracht blijft tot 10 mei. Alle publieke gezondheidsmaatregelen blijven gehandhaafd eveneens het samenscholingsverbod van maximum 10 personen.

Voor de oostgrens, het Tapanahony- en Lawa-gebied geldt vanaf vandaag, 30 april, een totale afsluiting op de rivieren in dit gebied. Het betekent dat de Marowijne-, de Lawa- en de Tapanahonyrivier tot 10 mei gesloten zijn voor verkeer. Tot dan zijn alleen gecontroleerde bewegingen van en naar de gebieden toegestaan. In het hele land worden extra controleposten van politie en leger ingesteld.
Advertenties

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May