Argentinië verlengt quarantainemaatregelen tot 10 mei
26 Apr 2020, 20:07
foto
Een man met een mondmasker op loopt op straat terwijl het coronavirus zich blijft verspreiden in Fuerte Apache in de buitenwijken van Buenos Aires, Argentinië. (Foto: Reuters)


Argentinië heeft zijn verplichte landelijke quarantaineperiode verlengd tot 10 mei om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. President Alberto Fernández heeft zaterdag de verlenging aangekondigd. De opgelegde beperkingsmaatregelen op bewegingsvrijheid die sinds half maart van kracht is, zou vandaag aflopen.

"We hebben een lange weg afgelegd en hebben een aantal van de doelen bereikt die we in eerste instantie voor onszelf hadden gesteld, maar dat betekent niet dat we het probleem hebben opgelost", zei Fernández in een televisietoespraak. Hij versoepelde enkele beperkingen, zo mogen Argentijnen overdag korte wandelingen buiten hun huis maken.

Provinciegouverneurs zullen ook uitzonderingen kunnen maken op isolatiemaatregelen, mits aan bepaalde hygiënische voorwaarden wordt voldaan, zei Fernández. "We blijven midden in een pandemie die de wereld teistert, maar die in Argentinië is niet zo schadelijk geweest als in andere delen van de wereld."

De Zuid-Amerikaanse natie heeft 3.780 gevallen van het coronavirus geregistreerd met 185 doden, een bescheiden aantal vergeleken met de buurlanden Peru, Chili en Brazilië.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April