Hew A Kee ontkent dat hij niet in overheidsquarantaine gaat
20 Apr 2020, 00:56
foto
Gardelito Hew A Kee


Ambassadeur Gardelito Hew A Kee die ook coördinator is van e-government en president-commissaris van Telesur, keert maandag ook terug naar Suriname. Hij behoort tot een van de gestrande personen. Op social media gaat viraal dat hij en een andere persoon die verbonden is aan het Kabinet van de President niet in quarantaine gaan. Zij zouden een speciale behandeling krijgen. 

Hew A Kee om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij die app-berichten ook heeft gezien en erom moet lachen. Hij ontkent dat hij niet in overheidsquarantaine gaat. "Wij gaan normaal in overheidsquarantaine. Ik weet helemaal niet van waar het bericht komt. Van te voren moeten wij de voorwaarden ook tekenen. Ik ben al vijf weken in Nederland in zelfquarantaine," zegt Hew A Kee. 

"Ik heb er helemaal geen moeite mee om in quarantaine te gaan, zeker ook als vader van kinderen. Het is ook nooit besproken dat ik niet in overheidsquarantaine ga," zegt Hew A Kee. Tot 13 maart was hij nog in Estonia. Er zijn overeenkomsten getekend tussen Estonia en Suriname. Op 14 maart zou Hew A Kee doorvliegen naar Suriname, maar het luchtruim was toen al gesloten. Vanaf toen was hij in zelfquarantine in Nederland. Hew A Kee zegt dat het gaat om stemmingmakerij, want hij gaat helemaal niet naar huis.  

Later op de dag worden ongeveer 200 personen vervoerd door de SLM. Starnieuws verneemt dat een toestel van België wordt ingehuurd voor de vlucht. De nieuwe Boeing van de SLM kan de Mid-Atlantische route nog steeds niet onderhouden, omdat er nog geen groen licht is van Casas. 

Op de Covid-19 website is aangegeven dat de ruim 200 mensen die terugkeren minimaal 14 dagen in overheidsquarantaine worden geplaatst. Vanuit de instanties is niets aan het toeval overgelaten als het gaat om de opvang en de zorg van deze groep. Zondag is de laatste hand gelegd aan de verschillende locaties en is alles gereed gemaakt voor de opvang. 

Zeventig plussers, mensen met een medische aandoening en gezinnen met een baby krijgen de extra aandacht die nodig is. Gelet op deze criteria en de grootte van de gezinnen zal de verdeling van de kamers plaatsvinden met behulp van een lotsysteem. Royal Torarica, Eco resort en hotel Babylon zijn onder meer de locaties die gebruikt worden om deze repatrianten op te vangen.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November