ABOP: 10 jaar regering-Bouterse is genoeg geweest
19 Apr 2020, 18:46
foto
Priscilla Dawsa, kandidaat nummer 9 in Paramaribo, aan het woord tijdens de 'online massameeting' van de ABOP. Aan de hoofdtafel de ondervoorzitters Diana Pokie en Joël (Bordo) Martinus.


ABOP vindt dat tien jaar regering-Bouterse genoeg is geweest. De komende verkiezing moet worden afgerekend met NDP. Iedereen moet tegen de vloek van Suriname stemmen, zei ondervoorzitter Diana Pokie. De ondervoorzitters Marinus Cambiel en Joël (Bordo) Martinus zeiden dat president Desi Bouterse plaats moet maken. Bordo zal een hobbelstoel voor hem kopen. Hij kan dan al schommelend kijken hoe de nieuwe president het land bestuurt. De ABOP heeft zaterdag haar eerste 'online massameeting' gehouden die uitgezonden werd via Apintie, Asoseye, Koyeba, radiostations en Facebook. 

Secretaris Marinus Bee hield zijn gehoor voor dat niet gefocust moet worden op kleine partijen. Volgens hem is er ook geen andere partij met een Marron-achtergrond. De ABOP is van nul zetel, onder leiding van Ronnie Brunswijk, gegroeid naar 1, 3 en afgelopen verkiezingen naar 5 zetels. Bee voerde aan dat de ABOP tijdens de komende verkiezingen gaat naar 12 zetels. 

Bee voerde aan dat de coronacrisis heeft geleerd dat wanneer een land geld heeft, dit niet verbrast moet worden aan showprojecten. Corruptie viert volgens hem hoogtij. Nu er een crisis heerst, kunnen mensen niet worden bijgestaan. Bordo merkte op dat de bootslieden van Albina en de taxichauffeurs geen inkomsten hebben. Hoe moeten zij hun gezinnen verzorgen. Ondanks de valutawet, gaan de koersen omhoog en blijven de prijzen van goederen in de winkels stijgen. Bee merkte op dat ABOP verandering wil brengen aan deze situatie. De partij gaat voor duurzame ontwikkeling.

Bestuurslid Edward Belfort, lijsttrekker in Paramaribo, beloofde aanpak van de criminaliteit. Hij zei dat het hem gelukt was om de criminaliteit omlaag te brengen toen hij minister was op Justitie & Politie. Hij kondigde aan dat mensen invoerechtenvrij auto's zullen kunnen invoeren. Hetzelfde geldt voor bouwmaterialen en machines bestemd voor productie. Jongeren moeten over een bouwkavel kunnen beschikken. 

Diverse sprekers vroegen het volk om de NDP nooit meer in het zadel te helpen. De partij heeft met 26 zetels geen ontwikkeling kunnen brengen. Het volks is verarmd en afhankelijk geworden van pakketten. Als het aan Bordo ligt, zal de NDP nauwelijks negen zetels halen. Hij waarschuwde de mensen in Marowijne om zich te houden aan de Covid-19 regels, want de president heeft al gedreigd met afkondigen van noodtoestand voor de grensdistricten. Dan kunnen Marowijne en Nickerie niet stemmen, merkte hij op. Op 25 mei moet de NDP worden afgewezen is de boodschap van ABOP. Samen met andere partijen zal het land worden ontwikkeld. 
Advertenties