Thuis-educatie belangrijk ondanks Covid-19
03 Apr 2020, 02:58
foto
Leerlingen krijgen thuis les, zodat ze niet teveel achter raken.


“Vanwege de Covid-19 maatregelen weten we niet wanneer het onderwijsproces zal worden hervat. Daarom is het belangrijk voor scholieren, maar ook ouders en verzorgers om niet bij de pakken neer te zitten en wachten op interventies vanuit de scholen”. Dit zegt Leanda Zeldenrust, directeur van huiswerkinstituut Leduc. Het instituut is ook door Covid-19 maatregelen gesloten. Echter, geeft zij mee dat thuiseducatie voor nu het beste middel is om de kinderen te onderwijzen.

“We moeten gelet op de situatie niet alles overlaten aan de school en de overheid. We weten dat sommige ouders vanwege de huidige situatie ook thuis zitten. Thuis educatie is nu het belangrijkste waarmee we onze kinderen tegemoet kunnen komen. De vraag die volgens haar opkomt is, waarmee moeten we de kinderen helpen? Er is altijd iets positief te doen. We moeten bewust aan positieve tijdsbesteding doen", meent Zeldenrust. 

“Er is altijd lesmateriaal en indien de kinderen dat niet hebben, kun je zo op YouTube lesmateriaal vinden”. Belangrijker vindt Zeldenrust dat thuiseducatie gestructureerd plaatsvindt. De scholieren dienen een planning te maken wat niets anders inhoudt dan dat ze minimaal een tot twee uren vrij maken om aan zelfeducatie te doen al dan niet met behulp van de ouders. Indien je als ouder niet thuis bent om te helpen begeleiden, vraag dan als ouder elke dag aan uw kinderen wat ze hebben gedaan voor de dag.

De directeur ervaart dat er nog onvoldoende positief gebruik wordt gemaakt van het net. Los van zelfstudie kan het internet ook goed gebruikt worden voor het aanleren van competenties en vaardigheden. “Competenties die je niet op school kan leren zijn ook op het net te vinden”. In deze tijd heb je ook dat studenten niet weten hoe positieve informatie te zoeken op het net. Google is altijd nog onze beste vriend. Leer hiermee te werken. Aan de schoolleiders en het ministerie van onderwijs geeft ze mee om ook social media goed in te zetten om de studenten en leerlingen te bereiken. Belangrijke tips moeten via het net en whatsapp. Distance learning zal voor nu door de hele situatie de plaats moeten innemen van klassikaal onderwijs.

60 kinderen op VOJ, VOS en GLO-niveau waren voor de sluiting actief bij het huiswerk instituut Leduc. Het instituut is nu bezig een online campus op te zetten om digitale lespakkettendiensten te verlenen. Bij het Instituut werden er bijlessen gegeven in de vakken rekenen, boekhouden, wiskunde, economie 1 en 2 en wiskunde. Ook werden de studenten en leerlingen bij Leduc, het maken, controleren en de coaching bij het realiseren van een studieplanning, bijgeleerd.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April