Eerste nacht lockdown niet vlekkeloos verlopen
30 Mar 2020, 05:29
foto
De Waterkant was ongekend rustig zondagavond. In de binnenstad was het redelijk rustig.


Op veel plekken in het land waren de straten verlaten en stil. Zelfs de honden gingen de straat niet op. In Paramaribo-noord en diverse districten was het rustig. De lockdown die zondag om 20.00 uur inging, is echter niet overal vlekkeloos verlopen. De politie moest op diverse plaatsen, vooral in het zuiden van Paramaribo, optreden. Vooral jongeren hielden zich niet aan het verbod om niet de straat op te gaan en provoceerden de politie. 

Veel politieagenten, ondersteund door militairen, waren op straat. Er werd met zwaailichten en loeiende sirene gereden. Op een plaats waar veel mensen bij een woning verzameld waren, zijn er zelfs waarschuwingsschoten gelost om de mensen in bedwang te kunnen houden. Ook auto's, bromfietsers en fietsers waren op straat. Districtscommissaris Mike Nerkust heeft zich samen met de politie georiënteerd in diverse wijken van Paramaribo. 


Jongeren te Latour op een brug. De politie heeft daar opgetreden. 

Het Korps Politie Suriname had van te voren aangekondigd op te zullen treden tegen mensen die op of langs de openbare weg zich zouden bevinden in de avond. De overtreders van de partiële lockdown worden overgebracht naar een politielocatie, waar zij tot en met zes uur in de ochtend zal worden opgehouden. De overtreder zal worden onderworpen aan een veiligheidsfouillering, alvorens hij wordt overgebracht naar de politie locatie.

De lockdown van 14 dagen is bedoeld om Covid-19 onder controle te krijgen. Diverse landen wereldwijd hebben maatregelen genomen om verspreiding van het zeer besmettelijke virus tegen te gaan. In veel landen is er een volledige lockdown, terwijl samenscholing eveneens verboden is. Ondanks alle voorlichting en schrikbarende beelden uit het buitenland, blijken veel mensen de ernst van de zaak nog niet te hebben begrepen. 


Advertenties