Na Albina ook Nickerie van 00:00 tot 06:00 uur dicht
25 Mar 2020, 17:52
foto
Kolonel Jerry Slijngaard deelt mee dat de veiligheid opgevoerd is.


Na een aantal meldingen op de grensrivieren zijn er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid beter te kunnen garanderen en strakker aan te trekken. In het oosten en westen van het land zijn er task forces ingesteld van verschillende diensten. Vanaf 00.00 uur tot 06.00 uur zal er geen verkeer vanuit Nickerie naar Paramaribo en omgekeerd worden toegelaten. Deze beperking is al ingesteld voor Albina. Dit heeft kolonel Jerry Slijngaard vandaag meegedeeld namens het Covid-19 Management team. 

De districtscommissarissen van Nickerie en Marowijne (Albina) zijn in beraad met alle diensten die belast zijn met de veiligheid om na te gaan waar de controle moet worden aangescherpt. Illegale plekken in Nickerie en Marowijne waar mensen oversteken, zullen worden afgesloten. Wat het zuiden van het land betreft, is al bekendgemaakt dat er voorlopig geen personenverkeer kan plaatsvinden met het vliegtuig. 

Op alle regels zijn er uitzonderingen in noodsituaties. Ook het vervoer van levensmiddelen blijft gegarandeerd. Slijngaard zegt dat contact opgenomen moet worden door vervoerders van levensmiddelen met de districtscommissarissen. Getracht moet worden om goederen buiten de uren te vervoeren van de lockdown. Er zullen ook extra controleplaatsen zijn, waarbij ook de temperatuur opgemeten zal worden. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft alle landen tot een hoog risicoland verklaard. Vicepresident Ashwin Adhin en directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, hebben aangegeven dat de afstand die van elkaar gehouden moet worden nu niet meer 1.5 meter maar 2 meter is. Zij benadrukken dat de hygiëne-maatregelen in acht moeten worden genomen. De belangrijkste zijn afstand houden en handen goed wassen met zeep.  
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December