Bedrijfsleven werft fondsen voor aanpak Covid-19
21 Mar, 09:20
foto


Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastic Manufacturing hebben het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om financiële steun te verlenen aan zorginstellingen vanwege de uitbraak van Covid-19. Samen hebben deze bedrijven reeds 170.000 euro uitgegeven voor dringend aangevraagde apparatuur en onderdelen voor de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

De intensive care-infrastructuur heeft door de pandemie aanzienlijke aanvullende ondersteuning nodig. Daarom wordt de oproep gedaan om het fonds te ondersteunen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zet zich als partner in dit project om meer fondsen te werven voor ondersteuning van de zorgsector. Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het 'VSB Covid-19 Support Fonds'. 

De VSB heeft toegezegd om maandelijks rapportages te doen namens de bijdragers en belanghebbenden. Dit zal geschieden met accountantskantoor Lakhisharan & Partners. Het fonds is in eerste instantie bedoeld om de ICU-infrastructuur te ondersteunen. Als de donaties dit toelaten, zal het fonds ook helpen met eerstelijnsvereisten zoals het opzetten van quarantaine locaties. The Back Lot doet belangeloos de fondswervingscampagne, gericht op het bedrijfsleven, laat directeur Hennah Draaibaar optekenen. 

Als u bereid bent om mee te doen, kunt u uw bijdrage leveren op een van de volgende rekeningen:
Bank: Finabank
Deposit to: VSB Covid-19 Support Fund
SRD account: 1000665378
USD account: 1000665386
EUR account: 1000665394

Indien u rechtstreeks financiële steun wenst te verlenen, neemt u dan contact op met het Bureau van de VSB. 


Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January