SEH weer open; 'vingerwijzen heeft geen zin'
20 Mar 2020, 11:52
foto


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is weer open. Gisteren ging SEH dicht nadat bleek dat twee personen die positief getest zijn op Covid-19, daar waren geweest voor behandeling. Algemeen directeur van AZP, Claudia Redan, zegt aan Starnieuws dat patiënten strikt de instructies moeten volgen. Mensen met griepverschijnselen moeten thuisblijven en hun huisarts en de hotline 178 bellen. 

Redan antwoordt op een vraag of SEH niet nalatig is geweest, dat dit niet klopt. Er zijn protocollen die strikt zijn opgevolgd, benadrukt zij. "Het ministerie Volksgezondheid heeft vaker uitgelegd wanneer iemand wel of niet voldoet om te kunnen testen. Ook de case definitie wordt volgens WHO richtlijnen toegepast. Onze artsen leggen het dan ook steeds voor aan het landelijke medisch team," zegt Redan. Zij vindt dat vingerwijzen geen zin heeft. 

Als samenleving moeten de instructies gezamenlijk worden opgevolgd. "Dan voorkomen wij dat de zorgmedewerkers worden blootgesteld aan gevaren," stelt de algemeen directeur van AZP. De mensen zijn voorbereid en goed getraind. "Ze hebben ook gezinnen, maar staan klaar om de samenleving te dienen". 
Advertenties