Bousaid is lid geworden van VHP; wil land helpen redden
12 Mar 2020, 06:00
foto
Ex-bankier Jim Bousaid is lid geworden van de VHP.


Oud-bankier en econoom Jim Bousaid heeft zich aangesloten bij de VHP. Hij heeft intussen het lidmaatschap van de oranje partij op zak. Bousaid zegt aan Starnieuws dat hij zijn deskundigheid ter beschikking stelt van de partij. Hij wil zich inzetten om het land te helpen redden. Bousaid gaat zich voornamelijk bezighouden met het herstructureringsprogramma dat moet worden uitgevoerd na 25 mei. Hij zal zich vooral richten op de zwevende kiezers om hen te bewegen op de VHP te stemmen. "Het gaat om de redding van Suriname", benadrukt Bousaid. 

VHP-voorzitter Chan Santokhi om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat afgelopen weken verschillende personen zijn benaderd om de partij te steunen in de strijd om het land te redden. "Wij zijn de mening toegedaan dat de strijd niet alleen door de bestaande VHP-organisatie gevoerd zal kunnen worden. De organisatie moet worden verbreed. Er moeten ook personen betrokken worden die op een andere wijze strijd leveren in de samenleving vanuit hun verantwoordelijkheid. Zij hebben ook hetzelfde doel om het land te redden," verduidelijkt Santokhi. 

Er zijn gesprekken gevoerd met wetenschappers en topondernemers. Vanuit de universiteit is de steun gekregen van Ryan Nannan. Ook Cheryl Dijksteel ondersteunt de partij. Verder is vakbondsleider Reshma Mangre toegetreden tot de partij. Zij kan haar strijd nu verruimen en meer ondersteuning krijgen. De VHP heeft ook met financiële experts gesproken, onder wie ook Jim Bousaid. Hij is bereid om zijn krachten te geven aan de oranje beweging, merkt de partijleider op. Hij heeft aan de partijleiding meegedeeld dat hij beschikbaar is om zijn bijdrage te leveren. Hij zal optreden in radio- en televisieprogramma's en ook tijdens de verkiezingscampagne het woord voeren. 

Santokhi voert aan dat Bousaid heel deskundig is als het gaat om de financiële sector en de monetaire economie. "Bousaid heeft de harde toezegging gedaan om in ieder geval een bijdrage te leveren om dit land te redden en mee te helpen om Suriname weder op te bouwen. Wij gaan optimaal gebruik maken van zijn kennis, deskundigheid en inzichten om onze campagne te voeren, maar ook nog hem in de wederopbouwfase goed in te zetten", deelt Santokhi mee. 

De kersverse VHP'er zegt dat er heel wat rommel opgeruimd moet worden. "Ik ben niet op zoek naar posities. Ik wil mijn intellectuele bijdrage leveren", legt Bousaid uit. Het gaat om de toekomst van het land. Met de olievondst zijn er goede vooruitzichten op nieuwe mogelijkheden, maar er moet eerst orde op zaken gesteld worden, waarbij een plan voor wederopbouw noodzakelijk is. "Vooral de zwevende kiezers moeten gemotiveerd worden om hun stem uit te brengen op de VHP. Chan Santokhi en de VHP hebben de support nodig om het land te kunnen redden," zegt Bousaid. 
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January