Bee: Regering moet crisisteam instellen in Albina
05 Mar 2020, 06:06
foto
Assembleelid Marinus Bee


In Albina moet de regering onmiddellijk een crisisteam instellen. Dit vindt Assembleelid Marinus Bee (ABOP). Dit zegt hij om een reactie gevraagd aan Starnieuws, nadat bevestigd werd gisteren dat vijf personen besmet zijn met het nieuwe coronavirus. De volksvertegenwoordiger wijst op de gevaren van de open grens tussen St. Laurent en Albina. 

"We moeten de situatie niet onderschatten en niet wachten voordat het te laat is", benadrukt Bee. Dagelijks gaan er kinderen over en weer om scholen te bezoeken en het personen- en goederenverkeer is zeer intensief tussen beide landen, voert de volksvertegenwoordiger uit Marowijne aan. Hij is bijzonder bezorgd over de vijf gevallen in het buurland. 

Dat de regering niet ertoe overgaat om de grens te sluiten, vindt Bee goed. In één adem stelt hij dat er extra maatregelen nodig zijn. Het crisisteam dat ingesteld moet worden, dient over alle faciliteiten te beschikken. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er een wegcontrole komt bij het Marwina Ziekenhuis in Albina, naast de controle bij de grenspost. De volksvertegenwoordiger doet een beroep op de mensen de instructies goed op te volgen. 

Bee hoopt dat hij vandaag de ruimte krijgt om in De Nationale Assemblee de aandacht te vragen voor de situatie. Het college behandelt een interpellatievoorstel over de gezondheidszorg. In een tweede vergadering wordt de Milieuwet in behandeling genomen. 


Advertenties