Startsein gegeven, baggeren kan 'anytime' beginnen
03 Mar 2020, 06:44
foto
Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken en vicepresident Ashwin Adhin luiden de bel, waarmee het startsein voor het baggeren van de Surinamerivier is gegeven. (Foto's: René Gompers)


Met het luiden van een grote bel op het terrein van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), is het startsein gegeven voor het uitbaggeren van de Surinamerivier. Het project dat een jaar zal duren, wordt uitgevoerd door China Harbour Engineering Company (CHEC). De rivier wordt uitgediept vanaf de monding op zee tot en met Domburg in Wanica, een traject van 68 km. Het werk en de onderhoudswerkzaamheden van vijf Jaren, kost US$ 56 miljoen en worden door Suriname betaald.

De ceremonie is gehouden bij MAS. Eén van de baggerschepen staat voor de pier aangemeerd. Er zijn nog twee schepen onderweg van Curaçao. “Ze kunnen anytime beginnen,” deelt minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie mee. “We hebben alvast het startsein gegeven voor dit grote werk. We hebben hier heel lang op gewacht en nu is het eindelijk zover.” De contracten met het Chinees bedrijf zijn in december getekend. Van drie gegadigden hadden zij het laagste bod, legt Chotkan uit. Het project wordt betaald met een lening van US$ 45 miljoen bij Finabank. “Het ministerie van Financiën staat garant voor de rest,” benadrukt Chotkan.

De verwachtingen zijn hoog, zeggen Chotkan, vicepresident Ashwin Adhin die namens president Desi Bouterse het woord voerde, Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, de Chinese ambassadeur Liu Quan en de vertegenwoordiger van CHEC. Verwacht wordt dat de transport over water met rasse schreden zal toenemen, dat "uiteindelijk de prijzen in de winkels zullen dalen", dat met de olievondst voor de kust er nu zeker meer te verdienen zal zijn. Er zijn ook voordelen voor het milieu geven verschillende sprekers aan. Het uitgegraven materiaal wordt op zee gedumpt in bepaalde stromen. Dit kan het project te Weg naar Zee waar getracht wordt om land te herwinnen, heel goed uitkomen.

Na het luiden van de bel, een toast en de felicitaties zijn de aanwezigen naar de pier getogen om het schip, de Hang Jun 3001, te bezichtigen. Van afstand weliswaar, het schip dobbert op de rivier. Enkele bemanningsleden wuiven naar de mensen op de kade. Het baggeren begint op zee. Daar zullen enkele modderbanken worden aangepakt. De rivier wordt tot 5.5 meter uitgediept en op sommige ‘bottlenecks’ verbreed naar 70 meters.

De directeur van MAS, Michel Amafo, merkt op dat met de nieuwe diepte bepaalde schepen niet langer hoeven te wachten op hoog water om bij de haven te komen. Hij is net als de vertegenwoordiger van CHEC ervan overtuigd dat er “a new era of prosperity” is aangebroken. “Wij zullen samen met alle belanghebbenden de nieuwe ‘chart datum’ (diepte van de rivier) maximaal benutten om de scheepvaart en de economie te stimuleren,” kondigt hij aan. "De economische ontwikkeling van Suriname ligt op het water!”

René Gompers
Advertenties