PRO: Visie en petitie
19 Feb 2020, 17:39
foto
Curtis Hofwijks, politiek leider van PRO.


Nadat op 22 januari 2020 de NDP de achterban voor een demonstratie gemobiliseerd heeft en aangekondigd heeft dat op 24 februari weer te zullen doen, zoeken de leiders binnen die partij nu naar een eenduidige visie of een petitie bij de demonstranten. Nu deze ene partij, die een visie voor één partij predikt en een eenpersoons regeermodel hanteert, alle oppositiepartijen verenigd heeft gezien in afwijzing van hun wanbeleid, beklagen zij zich over partijpolitiek.

De ironie is, dat degenen die dat doen alles te danken hebben aan partijpolitiek. Was de perschef een nationaal media fenomeen geworden zonder partijpolitiek? Had de president door militaire kennis en kunde een carrière binnen het leger kennen hebben anders dan die van sportinstructeur? Had de petitiezoeker een geheime briljante juridische carrière voordat iedere betaalde functie in zijn volwassen leven hem door partijpolitiek verraad toegestopt werd?
In antwoord op de paniekvraag over wie de personen van vakbondsleiders zijn, dient de paniekerige perschef te beseffen hoe vertegenwoordiging werkt. Een vakbondsleider of politicus hoort te spreken namens degenen die hij/zij vertegenwoordigt.

Niet omdat de NDP met de gelden van de Surinaamse kiezer en de Surinaamse spaarder omgegaan is alsof het haar persoonlijke gelden waren, betekent het dat de vakbonden en politieke partijen met de boodschap van het volk omgegaan zijn alsof het hun persoonlijke boodschap was. Wanneer volksvertegenwoordigers niet langer de wil van het volk vertegenwoordigen, worden zij die naam onwaardig. De Assembleeleden die een beleid van monetaire financiering en interventie via selecte cambio’s in strijd met ieder voorschrift van comptabiliteit of beginsel van gelijkheid, met kasreserves van particulieren toestaan en zelfs verdedigen, door een motie van afkeuring en wantrouwen tegen het beleid en de medeverantwoordelijke in DNA weg te stemmen, vertegenwoordigen niet de wil van het volk.

Als de Nationale Assemblee marionet van de president petities zoekt van de activisten verwijzen wij naar stapels onbehandelde petities op zijn bureau, onder meer omtrent:
- de verdwijning van kasreserves,
- de wijziging wet Staatsschuld ter inmenging van een lopend strafonderzoek,
- aandacht voor de economische situatie en leefomstandigheden van armoede,
- een Alcoa deal waarbij wij US$ 100 miljoen betalen, zonder een gedegen onderzoeksrapport naar de staat van de dam en zonder dat Alcoa ooit voor de milieuschade aansprakelijk gehouden kan worden.

In elk van die petities en in het onbehandeld laten daarvan, ligt de reden voor de duidelijkste boodschap, die in de aanwezigheid van tientallen duizenden verenigde Surinamers besloten lag: Weg met de NDP!
Weg met vergiftiging van mens en natuur ten voordele van buitenlandse gelukzoekers!
Weg met verrijking van politieke elite, terwijl jongeren geen werk kunnen vinden!
Weg met het betalen voor peperdure hotelovernachtingen, luxe voertuigen en royale pensioenen en emolumenten met geld van de belastingbetaler en de spaarder!
Weg met het beleid van: multinationals op de eerste plaats en de Surinaamse arbeider en het Surinaams milieu op de laatste plaats!
Weg met straffeloosheid voor de politieke elite van de NDP en het inzetten van justitie als een muilkorf ten voordele van de politieke agenda van de partij!
Weg met het schenden van mensenrechten!
Weg met een veroordeelde President, die niet in de Assemblee durft uit te leggen wat er is gebeurd met ons geld!
Als u daarin een scheldpartij herkent in plaats van een duidelijke agenda, een duidelijk startpunt voor een beter Suriname, als dat voor u partijpolitieke standpunten zijn en geen noodzakelijke eisen die iedere Surinamer kan herkennen, dan bewijst u dat 'de Berm' en 'Leonsberg' voor u bepalend zijn en staan boven wat het Surinaams volk nodig heeft en waar Surinamers op dit moment krachtig tegen protesteren.

Partij voor Recht en Ontwikkeling,
Curtis Hofwijks, politiek leider. 
Reageren mag via: curtis@kiespro.com
Advertenties