Bouva: Geen boodschap en visie tijdens demonstratie
18 Feb 2020, 00:00
foto
Demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein maandag. Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, merkt op dat gezien het aantal organisaties 20.000 tot 30.000 mensen op de been moesten worden gebracht. (Foto: Raoul Lith)


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (NDP) vindt dat er geen duidelijke boodschap was tijdens de protestdemonstratie maandag. Er is geen visie gepresenteerd over hoe de financieel-economische situatie zou moeten worden aangepakt en hoe de koers omlaag wordt gebracht. Het was meer een scheldkanonnade tegen de regering, de president, de minister van Financiën en andere exponenten van de NDP, zegt Bouva om een reactie gevraagd aan Starnieuws. "De mensen hebben hun democratisch recht geuit en wij gaan verder. De NDP gaat door met haar huis-aan-huis bezoeken en de regering verder met aanpak van de crisissituatie bij de Centrale Bank van Suriname, zegt Bouva. 

Wanneer burgers uiting geven aan hun zorgen, moet er naar geluisterd worden. "Maar er is niet eens een petitie aangeboden aan De Nationale Assemblee met punten waar het om gaat. Er zijn gewoon op een podium dingen geroepen en uitgescholden," merkt de politicus op. Hij zegt dat hij als leiding van De Nationale Assemblee wel gerekend had dat er een petitie zou worden aangeboden en hij had zelfs voorzieningen voor getroffen dat die aangenomen zou worden. 

Bouva merkt op zoals hij van te voren had aangekondigd, dat het een politieke manifestatie zou zijn. De meeste sprekers waren ook politiek gelieerd. Het leek een bijeenkomst van V7, merkt de NDP-topper op. Hij vraagt zich af waarom ruim drie maanden voor de verkiezing een protestactie wordt gehouden, zonder een duidelijke boodschap. Hij zegt niet over de opkomst te praten, maar gezien de mobilisatie en volgens de organisatie meer dan 180 bedrijven en organisaties hebben meegedaan, had hij meer mensen op de been verwacht. Maar belangrijker is volgens Bouva de boodschap die wordt meegegeven. De sprekers waren volgens hem verwarrend en hadden inhoudelijk geen visie. 

Er zijn wat kreten gelanceerd, zoals 'weg met corruptie'. Bouva voert aan dat corruptie wordt aangepakt en de Anti-Corruptiewet is ook aangenomen. De case bij de Centrale Bank wordt aangepakt op basis van deze wet. Hij haalt aan dat in de periode van Nieuw Front ettelijke schandalen zijn geweest. Corruptie is er overal op de wereld en vooral in de kleinere landen. Bouva merkt op dat het punt is dat de koers naar beneden moet en stabiel moet zijn. De regering is bezig met een plan van aanpak en voert met diverse maatschappelijke organisaties gesprekken hierover. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March