Robinhood aan top in 1e divisie SVB
27 Jan 2020, 02:07

Robinhood is door het oog van de naald gekropen bij de voortzetting van de 1e divisie competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De hekkensluiter van de competitie, Santos, heeft de lijstaanvoerder, Robinhood, het knap moeilijk gemaakt.  Pas in de laatste minuten van de wedstrijd viel de beslissing in het Pierkhan stadion in Nickerie. Robinhood trok aan het langste eind en won met 3-2 van de thuisspelende ploeg.

Jamilio Rigthers kon zaterdag heel vroeg vanuit links scoren: 1-0. Santos liet het niet hierbij liggen en vocht hard terug. Binnen een kwartier kwamen ploegen op gelijke hoogte via clubtopscoorder Theodor Dors: 1-1. Syrano Edwards van Santos scoorde kort vóór rust van dichtbij: 2-1. Het stadion ging uit zijn dak. In de tweede helft kwam Robinhood laat in de strijd. Gillian Maatrijk kogelde de gelijkmaker binnen. Deze zelfde Maatrijk kon uit een assist dichtbij de 16 meter lijn het winnende doelpunt inschieten.

Robinhood heeft nu 15 competitiepunten uit 5 wedstrijden en blijft aan kop in deze divisie. Inter Moengo Tapoe heeft 12 punten uit vier wedstrijden en staat op de tweede plek, maar kwam niet in actie. De ploegen uit het oosten,  Inter Moengo Tapoe en Notch, konden dit weekeind de bal niet aan het rollen krijgen. De tegenstanders waren Leo Victor en PVV. Inter had een thuiswedstrijd terwijl Notch uit moest spelen. Vanwege activiteiten op de Wijdenboschbrug in verband met Chinees nieuwjaar, zijn de wedstrijden uitgesteld. De ploegen hebben aangeven dat gelet op de situatie, door de activiteiten, zij in de kosten worden gejaagd. Voorts zou er veel ongemak kunnen ontstaan. Deze wedstrijden worden later in het competitiejaar gespeeld.