Stand van zaken rond SDG's besproken tijdens training
16 Jan 2020, 19:16
foto
De Canadese trainer Terence Mac Rae geeft uitleg over de SDG's en de gestelde targets. (Foto: Buza/NII)


Suriname zal in 2021 een eerste vrijwillige rapportage plegen naar de VN-lidlanden toe over de voortgang van de uitvoering de Sustainable Development Goals (SDG’s). Er moet veel voorbereid worden bij het informeren en betrekken van alle actoren, evaluatie van de stappen die reeds zijn ondernomen in Suriname door de ministeries en alle relevante stakeholders over de projecten die zijn uitgevoerd. Met de ondersteuning van Canada heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een 9-daagse training verzorgd.

Het doel van deze training was mede gericht op het vergroten van het bewustzijn van de verschillende doelgroepen op het gebied van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Terence Mac Rae, een deskundige uit Canada, is tijdens de training ingegaan op de achtergrond en het ontstaan van deze doelen, de indicatoren en de gestelde targets. De SDG’s zijn opgesteld door de verschillende landen en vormen een agenda voor de hele wereld. Het ligt in de bedoeling dat elk land werkt aan de realisatie van de gestelde doelen in de periode 2015-2030. Alle ministeries, in het bijzonder de ministeriële planunits en andere relevante functionarissen, evenals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de vakbeweging en NGO’s hebben geparticipeerd aan de training.

Drie SDG’s zijn specifiek gericht op het klimaat, welke geheel aansluiten op de aspiraties van Suriname om de status van meest beboste land ter wereld te behouden. Andere hele belangrijke SDGs betreffen de bestrijding van armoede, toegankelijk maken van gezondheidszorg en de bestrijding van armoede. Zaken die zeer relevant zijn voor de Regering in het kader van de sociale agenda, meldt Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut. De SDG’s zijn tevens gekoppeld aan het  Ontwikkelingsplan 2017-2021 voor effectieve monitoring van gestelde targets. 
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April