'Balans in 2020' moet participatie jongeren stimuleren
08 Jan, 07:05
foto


De bewustwordingscampagne Balans in 2020 moet zorgen voor een evenwicht op de verkiezingslijsten van 25 mei en jongeren worden gestimuleerd te gaan stemmen. Jongeren maken voor 55% deel uit van het huidige electoraat. Het is belangrijk dat ze bewust worden gemaakt van de verantwoordelijkheid die op hun schouders rust, zegt Karin Refos, directeur van STAS International. Zij coördineert als communicatie expert deze campagne. 

Balans in 2020 wordt vanmiddag gelanceerd. Dit project wordt ondersteund door de UNDP en de Nederlandse ambassade.De campagne besteedt aandacht aan balans tussen jongeren, ouderen, mannen en vrouwen op de kandidatenlijsten van politieke partijen. Ongeveer 50% van het electoraat bestaat uit vrouwen. Het is volgens Refos daarom belangrijk dat ook vrouwen, net als mannen, worden verkozen in leidinggevende posities en dat jongeren daar alert op zijn. 

Bij de verkiezingen van 2015 heeft STAS International de campagne OOK ZIJ gevoerd. Refos geeft aan dat toen 31% vrouwen is gekozen in De Nationale Assemblee. Dit percentage is een wereldquota die zonder enige vorm van wetgeving is behaald. Dit is gebeurd middels een bewustwordingscampagne. Er zijn zes live televisie uitzendingen worden gehouden, waarbij diverse thema's besproken zullen worden met politieke vertegenwoordigers. Een debat speciaal gericht op jongeren zal worden gehouden op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October