NPS-voorzitter: Suriname gefeliciteerd met olievondst
07 Jan 2020, 16:06
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


"Suriname gefeliciteerd. Dit is een heuglijk feit". Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland om een reactie gevraagd aan Starnieuws over de olievondst.  Vanaf 2004 worden production sharing overeenkomsten met multinationals gesloten en werd gezocht naar olie offshore. Veel bedrijven zijn er geweest en er is veel kapitaal gestopt in het onderzoek. Wij zijn daarom verheugd met de mededeling van Apache en Total dat men nu verder kan gaan met de werkzaamheden die zullen leiden tot de productie van olie op zee", zegt de NPS-topman. 

"Wij willen de hoop uitspreken dat de positieve ontwikkeling alle Surinamers ten goede zal komen en niet slechts enkelen in deze gemeenschap. We hebben mogen meemaken dat landen als Nigeria en Venezuela grote hoeveelheden olie ter beschikking hebben, maar het volk pinaart. De zogenaamde natural resource curse," stelt Rusland. 

De keuze zal moeten zijn voor leiders die verantwoord kunnen omgaan met de middelen van de Staat en kunnen werken aan een beter leven voor ons allemaal, en vooral voor een goede toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, benadrukt de voorzitter van de groene partij.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April