VHP: In nationaal belang ingegaan op uitnodiging president
02 Jan 2020, 16:34
foto
President Desi Bouterse heeft als eerste politieke partij de VHP vandaag geïnformeerd over de overname van de Afobaka waterkrachtcentrale. (Foto: NII)


De VHP vraagt zich af wat de meerwaarde van het door president Desi Bouterse in te stellen platform zal zijn, nu de Afobakadam is overgenomen. Ze brengt in herinnering dat aan eerdere financieel-economische bijdragen (FEP) en voorstellen bij behandeling van wijziging van de Kieswet, de regering volstrekt aan voorbij is gegaan. Namens het VHP-bestuur waren secretaris Ganeshkumar Kandhai en tweede secretaris Stanley Dijksteel aanwezig bij de informatiesessie die de president vandaag is begonnen. De VHP is als eerste ontvangen. 

De VHP zegt in 'het nationaal belang' ingegaan te zijn op de uitnodiging van de president. De partij heeft een brief aan de president overhandigd waarin wordt gesteld dat de informatie in De Nationale Assemblee zou moeten worden verstrekt. Dit in het kader van openbaarheid van bestuur en transparantie. 

De afgevaardigden hebben het standpunt van de VHP herhaald. Aangegeven is dat de dam uiteindelijk na veel strubbelingen in handen is gekomen van de samenleving. De partij blijft van mening dat de overdracht veel eerder en onder betere condities had moeten plaatsvinden.

Dat de partij zich zal buigen over het voorstel om deel te nemen aan het platform ondanks het feit dat de energie autoriteit reeds bij wet is ingesteld. De partij kijkt uit naar de verdere invulling van de Energiewet. 
Advertenties