Paus: Het is goed om te praten, maar niet op mobiele telefoons
30 Dec 2019, 00:53
foto
Paus Francis heeft meer dan 18 miljoen volgers op Twitter. (Foto: Reuters)


Paus Franciscus heeft mensen opgeroepen om hun mobiele telefoons aan de eettafel op te bergen en aan de praat te gaan, met voorbeelden van Jezus, Maria en Jozef. Ze "baden, werkten en communiceerden met elkaar", vertelde de paus zondag op een volgepakt Sint-Pietersplein.

"We moeten weer communiceren in onze families", zei paus Francis in zijn ongeschreven opmerkingen. De kerkelijke wereldleider is een fervent gebruiker van sociale media en laat zichzelf vaak fotograferen met pelgrims voor selfies.

"Ik vraag me af of jij, in je familie, weet hoe je moet communiceren of ben je zoals die kinderen aan eettafels waar iedereen aan het chatten is op hun mobiele telefoon ... waar stilte is zoals bij een mis maar ze communiceren niet," zei de paus. "Vaders, ouders, kinderen, grootouders, broers en zussen, dit is een taak die we vandaag moeten ondernemen, op de dag van de Heilige Familie," voegde hij eraan toe.

Dit is niet de eerste keer dat de paus - met meer dan 18 miljoen Twitter-volgers - zijn volgelingen berispt omdat ze te veel tijd aan hun mobieltjes besteden, vooral tijdens de mis. "Op een bepaald moment zegt de priester die de ceremonie leidt 'hef ons hart op. Hij zegt niet" hef onze mobiele telefoons op om foto's te maken - het is een heel lelijke zaak", zei hij in 2017.

"Het is zo triest als ik hier of in de basiliek de mis vier en ik zie dat veel telefoons worden opgehouden - niet alleen door de gelovigen, maar ook door priesters en bisschoppen! Alsjeblieft!"
Advertenties