Jogi wil weten waarom China Harbour Surinamerivier baggert
22 Dec 2019, 04:44
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wil informatie over waarom China Harbour Engeneering de gunning toegewezen heeft gekregen voor het uitbaggeren van Surinamerivier. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) wil van de regering weten op grond waarvan besloten is dat China Harbour Engineering het project toegewezen heeft gekregen om de vaargeul van de Surinamerivier te baggeren. Hiermee is ruim US$ 56 miljoen gemoeid. Er waren volgens hem zes bedrijven die zich ingeschreven hadden hiervoor. Het Chinese bedrijf zal ook de Johan Adolf Pengel luchthaven upgraden. 

In het biddingsproces voor het uitbaggeren van de Surinamerivier is China Harbour aangewezen om dit grote project uit te voeren. Jogi wil weten welk traject is gevolgd en of er ook een internationale aanbesteding is gehouden. Hij wil weten hoeveel bedrijven uitgenodigd zijn om mee te doen aan de tender en hoeveel hebben meegedaan en hoe die zijn benaderd. Hij benadrukt dat het uitbaggeren van Surinamerivier nodig is, maar hoe heeft de toewijzing plaatsgevonden?

"Is het zo dat in de wijze van uitnodiging men systematisch heeft gewerkt naar een model waarbij andere bedrijven zijn uitgesloten?" vroeg Jogi in De Nationale Assemblee. Hij merkte op dat zes bedrijven zich hadden aangemeld. "Waarom is de gunning gegaan naar China Harbour Engeneering?" Jogi hoopt dat de regering antwoord geeft op deze vragen.  De regering heeft nog geen antwoorden gegeven op de vragen die gesteld zijn. Maandag wordt de vergadering van De Nationale Assemblee voortgezet.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April