Geen overeenstemming banken en OM over de 19.5 miljoen
12 Dec, 06:13
foto


De banken en het Openbaar Ministerie (OM) Nederland hebben geen overeenstemming bereikt over de 19.5 miljoen euro die vorig jaar april in beslag is genomen. Nu zal de rechter een uitspraak moeten doen over deze zaak op 24 december. De Centrale Bank van Suriname, Hakrinbank, De Surinaamsche Bank en de Finabank hadden een klaagschrift hierover ingediend. 

Starnieuws verneemt dat tussen partijen was afgesproken dat er geen mededelingen zouden worden gedaan aan derden over het gesprek dat ze gevoerd hebben. De advocaten van de Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank en de Centrale Bank van Suriname hebben vertrouwelijk gesproken met het OM Nederland. Buiten gemaakte afspraken om heeft het OM inhoudelijke mededelingen gedaan aan de rechter, waarbij ook gedetailleerde gegevens van cliënten zijn verstrekt. Hiertegen is er geprotesteerd. 

De rechtbank heeft aan het OM intussen te kennen gegeven dat het klaagschrift van de banken reeds behandeld is op 5 november. Daar is afgesproken dat partijen eventueel tot een vergelijk komen, waardoor er geen uitspraak gedaan hoefde te worden. De rechtbank heeft het OM op de vingers getikt over dat opnieuw ingegaan wordt in de brief op de inhoud. De gegevens die verstrekt zijn, zullen niet meegenomen worden bij de beoordeling door de raadkamer op 24 december. Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January