Eerbetoon aan wijlen inspecteur Dennis Jacobs
01 Dec, 12:44
foto
Leden van 'Club Het Kader' leggen een krans ter nagedachtenis van aspirant-inspecteur Dennis Jacobs. Op de foto v.l.n.r Antonio Chin, Mark Karg, Carlos Li Fo Sjoe en Hendrik Setrosentono.


Oud-collega's van wijlen aspirant-inspecteur van politie Dennis Jacobs hebben zaterdagmiddag een krans gelegd bij het monument voor politieambtenaren die in the line of duty zijn gevallen. Dit gebeurde op het terrein van de Politie Academie. De oud-collega's verenigd in 'Club Het Kader' hebben dit gedaan ter nagedachtenis van hun strijdmakker en collega die op 25 november 1987 bij een verkenningsoperatie in de Binnenlandse Oorlog sneuvelde in Moengo.

Jacobs die onder zijn vrienden beter bekend stond  als 'Matto' was plaatsvervangend commandant van de Mobiele Eenheid, een speciale gevechtseenheid van het Korps Politie Suriname, die politieambtenaren in het door oorlog getroffen Moengo moest beschermen.  In de vroege ochtend van 25 november 1987 kwam hij bij een verkenningsoperatie  in de omgeving van de woning van de districtscommissaris van Marowijne tragisch om het leven.  

Volgens Club Het Kader was Jacobs een toegewijd politieambtenaar die op een moderne manier leiding gaf aan zijn manschappen. De beveiliging van Moengo en omgeving had hij tot een levenstaak gemaakt. De oud-collega's hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt ook een krans gelegd voor alle overige gesneuvelde politieambtenaren. Volgens Antonio Chin voorziet dit pas opgerichte monument zeker in een lang gekoesterde behoefte. De leden dankten korpschef Roberto Prade en het bestuur van de Surinaamse Politiebond voor hun medewerking.
Advertenties