Vrouw aangehouden na inval politie in appartement
16 Nov, 15:15
foto


Sheneika F. (28) is door de politie van Geyersvlijt aangehouden. Er is een inval gepleegd in het appartement waar de vrouw woont. De politie is op zoek naar verdachten die betrokken zijn bij een beroving in een winkelpand te Charlesburg. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de politieman P.H. (30) en de Cubaan J.M. (50) zich in het winkelpand bevonden, toen vier gemaskerde en gewapende manspersonen binnenliepen.

Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de drie benadeelden aan van wie de 30-jarige politieman  P.H., de 50-jarige Cubaan J.M. en de 54-jarige winkelier Z.J.

Bij het binnentreden werd gelijk een intimidatieschot gelost in de winkel, waarna van J.M. zijn paspoort, mobiele telefoon en bromfiets bescheiden werden afgepakt. Van de politieman P.H. werd zijn dienstwapen, patroonhouder inhoudende 12 patronen en zijn mobiele telefoon weggenomen. De winkelier Z.J. (50) werd ook beroofd van twee mobiele telefoontoestellen.

Na de daad verlieten de verdachten de plek in een wit voertuig.  Het gelukte de politie de locatie van de verdachten vast te stellen, waarna een inval werd gepleegd bij het appartement aan de Koemakalaan. Bij het zien van de politie kozen twee verdachten het hazenpad. Sheneika F. die in het appartement was, werd aangehouden. Een deel van de buit bestaande uit drie mobiele telefoons en twee wapens werd terug gevonden. Ook kledingstukken waarmee de verdachten het strafbare feit hebben gepleegd zijn in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de vrouw hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt, meldt de politie Public Relations.