Drie leerlingen Flora onwel na innemen 'verdelgingsmiddel'
16 Nov, 07:12
foto


De politie is met een diepgaand onderzoek bezig waarbij drie leerlingen van een openbare school in Flora vrijdag vermoedelijk 'verdelgingsmiddelen' hebben ingenomen. Zij werden onwel op school. Twee van de leerlingen, C.B. en J.P., beiden 13 jaar oud, zijn voor observatie opgenomen in het ziekenhuis. 

De schoolleiding schakelde de politie van het bureau Flora in. Ter plaatse werd B.R. die aanspreekbaar was, aangetroffen. Zij verklaarde aan de politie dat zij een dag van te voren alcoholische drank had ingenomen. Kort voor het geval zich voordeed op school, had zij wederom wat alcohol die zij in een thermos fles bij zich had, ingenomen. Vanwege haar dronken bui werd door medeleerlingen de schoolleiding in kennis gesteld van het voorval. Per ambulance werd B.R. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Naderhand bleken nog twee andere leerlingen, eveneens een ‘verdelgingsmiddel’ te hebben ingenomen. De politie van Flora was genoodzaakt deze twee leerlingen die op dat moment niet aanspreekbaar waren met het politievoertuig, voor medische hulp af te voeren naar de Spoed Eisende Hulp. Het tweetal is voor observatie in de ziekeninrichting opgenomen. B.R. werd vóór de komst van de politie van Jeugdzaken in het ziekenhuis heengezonden, na medische behandeling.

Volgens verklaring van C.B. en J.P. aan de politie worden zij door een medeleerling gepest. Bij een ingesteld onderzoek op school verklaarde  de schoolleiding  het tegendeel.  Volgens de schoolleiding liep C.B. die enkele weken terug op de school is ingeschreven, al geruime tijd met zelfmoord plannen.

C.B is een pupil die geruime tijd onder begeleiding is geweest van de Maatschappelijke dienst van de afdeling Jeugdzaken van de politie. Politie Jeugdzaken zal onderzoeken of de leerlingen inderdaad worden gepest en verder welk middel het tweetal heeft ingenomen. Intussen zijn de leerlingen wel aanspreekbaar, meldt de politie Public Relations.