Verdachte ontslagen van rechtsvervolging
18 Oct, 02:53
foto


Uzzar D. (22) wordt verdacht van zware mishandeling. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh heeft de man op de rechtszitting van donderdag ontslagen van alle rechtsvervolging. Ondanks het feit dat de magistraat tot wettig en overtuigend bewijs kwam, werd de man niet gestraft. Hij is ontoerekeningsvatbaar. Dit blijkt zowel uit het psychiatrische als het psychologische rapport. De verdachte zal begeleid worden door een psychiater.

De psychiater constateert een chronische psychotische stoornis bij de verdachte en gaf aan dat hij met medicamenten behandeld wordt. De psycholoog nam een psychose waar bij de man. Vermoedelijk is er sprake van schizofrenie. 
De kantonrechter hield rekening met deze rapporten. Het feit voltrok zich op 10 november 2017. Uzzur D. werd van augustus 2018 tot 19 juli 2019 opgenomen in het Psychiatrisch Centrum Suriname. 

De kans op herhaling is groot en psychose kan voortduren. Deskundigen hebben daarom geadviseerd om de man ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Ook de familie gaf aan dat Uzzar D. al geruime tijd kampte met het verschijnsel.