25 personen krijgen diplomaten training in China
05 Oct 2019, 16:28
foto
De 25 personen tellende groep die zondag naar Beijing, China vertrekt voor het volgen van een diplomaten training. (Foto: Buitenlandse Zaken/NII)


25 personen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en studenten van Suriname Diplomaten Instituut vertrekken zondag richting China. Dit in verband met het beleid gericht op capaciteitsversterking alsmede de verdere professionalisering van de buitenlandse dienst. Zij krijgen in Beijing een diplomatieke training.

Het doel van deze training is om de deelnemers enkele belangrijke aspecten van de diplomatie bij te brengen alsmede kennisuitwisseling over de ontwikkeling van de Republiek Suriname alsook de Volksrepubliek China. Daarnaast zal er op praktische wijze, door veldbezoeken en presentaties, verder inhoud worden gegeven aan dit leertraject. 
Voorafgaand aan het vertrek van de delegatie is er vrijdag een informatiesessie gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Tijdens deze sessie heeft minister Yldiz Pollack-Beighle het belang van deze training benadrukt en de relevante instructies verschaft. Alle participanten dienen bij terugkeer een reisverslag in te dienen, alsook een goed onderbouwd artikel over een vooraf opgegeven onderwerp. Deze artikelen zullen worden gepubliceerd onder het SDI-Research Fund. De delegatie keert op 28 oktober terug, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May