ABOP stimuleert zelfredzaamheid en zelfvoorzienendheid
11 Sep, 11:54
foto
Er was ruime belangstelling voor de knip- en naaicursussen van de ABOP. (Foto: ABOP)


Om de bewoners zelfredzaamheid en zelfvoorzienend te maken, heeft de ABOP in de afgelopen maanden trainingen verzorgd in de districten Para, Paramaribo en Wanica. Kapperscursussen, competenties om te vlechten, trainingen in gezichtsbehandeling en in knippen en stikken. Marlene Joden en Miguella Huur zijn enkele van de trekkers van deze trainingen.

Er wordt uitgekeken naar mogelijkheden om de trainingen uit te breiden, laat Huur in een persbericht van de ABOP weten. Het is de bedoeling om soortelijke trainingen te verzorgen aan moeders van de geelzwarte partij.

De Surinaamse ondernemers Glenn Kaise, Inarda Ajeremie en Cynthia Anoesa hebben  belangstellenden ook bijgeschoold in ondernemen. Joden heeft de cursussen in Para gestart. Ze zegt dat het in de bedoeling ligt om de trainingen uit te breiden naar het district Commewijne. Volgens de ABOP zijn ondernemerschap en pro-activiteit belangrijke eigenschappen voor het individu om zelfredzaam te worden. "Het ontwikkelen van ondernemerschap en vaardigheden zijn belangrijke pijlers als we meer banen in de particuliere sector willen creëren."

Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February