Richard Saridin winnaar Surmac Operator Challenge 2019
09 Sep, 14:41
foto
Pennen verplaatsen met de bucket was één van de uitdagingen tijdens de eerste ronde van de Operator Challenge. (Foto's: Surmac)


De finale was nagelbijtend. De ervaren operators registreerden tijden die slechts enkele seconden van elkaar verschilden. Tot het eind was het onduidelijk wie de titel Operator van het Jaar zou krijgen. Richard Saridin van Haukes werd uiteindelijk na puntentelling uitgeroepen tot  de beste Operator van Suriname is. Hij mag zich tot de eerstvolgende Operator Challenge, Operator van het Jaar noemen.

Operators van zwaarmaterieel van verschillende bedrijven en operators op eigen titel hebben zondag deelgenomen aan de eerste Surinaamse Operator wedstrijd. In de eerste ronde namen 32 operators van verschillende bedrijven deel aan de Surmac Operator Challenge. De operators moesten pennen verplaatsen, twee tennisballen opvangen en een pin die met een ketting aan de bucket was vastgemaakt, plaatsen in de opening van een kegel.

Na deze ronde werden de beste 10 operators, die niet alleen de opgegeven taken binnen de vastgestelde tijd uitvoerden, maar ook excellente skills demonstreerden, uitgekozen. In de finaleronde moesten twee zware rubberen banden in de kortst mogelijke tijd worden vervoerd  van de ene naar een andere plek. Het werden zenuwslopende momenten.

In de top drie zitten behalve Saridin ook Dinesh Kalicharan die op eigen titel meedeed en John Tammenga die Tammenga Evergreen vertegenwoordigde. De nummer 1 kreeg een cheque van US$ 500,-, de tweede prijs was goed voor US$ 300 en de derde plaats voor US$ 100.

Er waren meer dan 80 operators die zich hadden opgegeven voor de Surmac Operator Challenge 2019. Na de eerste screening werden de beste 32 toegelaten tot het evenement.
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May