Robinhood uit Scotiabank Concacaf League
28 Aug 2019, 06:59
Robinhood heeft zijn heenwedstrijd tegen de Panamese Club Atletico Independiente verloren.

Twee slordige verdedigingsfouten hebben landskampioen Robinhood de das omgedaan in zijn duel tegen Club Atletico Independiente van Panama.. In het Estadio Agustin Sanchez in La Chorrea, Panama was de ruststand voor de thuisploeg 2-0. Uiteindelijk werd het 2-1. De overall score na de heenwedstrijd dinsdag is 3-2 in het voordeel van de Panamese club die verder gaat naar de kwartfinale. Met het verlies van Robinhood, de Caribbean Club Shield kampioen, is er een einde gekomen aan zijn Scotiabank Concacaf League (SCL) avontuur.

Robinhood was als enige amateurclub overgebleven en heeft het niet onverdienstelijk gedaan. De club heeft alles op alles gegeven in deze voor haar lange voetbalseizoen. De club kende een zeer moeizame start van de wedstrijd. Independiente daarentegen had een droomstart en kwam in de 8e minuut al op voorsprong via Abdiel Ayarza. Een vrije trap werd in het gebied gespeeld en kwam voor het doel. Een verdediger van Robinhood werkte de bal slecht weg en het leder belandde voor Ayarza die van dichtbij in het doel trapte, 1-0. De gastheer verdubbelde de voorsprong in de 35e minuut. Doelman Claidel Kohinor gaat bij dit doelpunt niet vrij uit. Hij probeerde een pass terug te geven aan zijn verdediger, maar de bal kwam voor de voeten van Angel Sanchez die de bal verlengde naar zijn ploeggenoot. Jose Fajardo was trefzeker, 2-0.  Robinhood veranderde in de tweede helft enigszins van tactiek en ging gedurfd de aanval in.

Robinhood was niet van plan om de handdoek in de ring te gooien.  De voorsprong werd in de 78e minuut teruggebracht naar 2-1. Roche Rosebel onderschepte een afgebroken poging van Mitchell Kisoor en scoorde. Kisoor bracht wat meer vaart in het spel van Robinhood. De passes bereikten nu ook de aanvallers. Robinhood zette alles op alles. De kampioen van Suriname had nog maar één doelpunt nodig om verder te komen en gooide alle nummers naar voren, maar kon het tweede doelpunt niet vinden.

De ploeg heeft nog een lokale wedstrijd af te werken tegen Leo Victor. Inter Moengo Tapoe heeft Robinhood ook onttroond als landskampioen.