Finalisten Wiskunde Olympiade ontvangen hun prijs
21 Aug, 16:12
foto
Rushil Akkal, geflankeerd door Premchand Kandhai en Shaquille Amja. Zij zijn de top-3 finalisten van de Surinaamse Wiskunde Olympiade. (Foto: SVWR)


De 22 finalisten van de Surinaamse Wiskunde Olympiade hebben afgelopen zaterdag in het auditorium van Self Reliance hun prijs ontvangen. De top-3 finalisten waren Rushil Akkal van de Anton Resida school te Leiding (90 punten), met 86 punten, Premchand Kandhai van de Hendrik school en als derde met 84 punten Shaquille Amja van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum.

De finalisten hebben op 11 juli meegedaan met de Fayalobi ronde waaraan in totaal 1822 leerlingen van 71 muloscholen deelnamen. Uit de groep van 1822 zijn er 112 geselecteerd die 18 of meer opgaven goed hadden en deze 112 moesten op 3 augustus iets moeilijkere opgaven maken. Uit de 112 finalisten zijn 22 geselecteerd die 68 punten of meer van de 100 punten behaald hebben.

Na een welkomstwoord en het zingen van het volkslied werden de aanwezigen toegesproken door de voorzitter van de Commissie Surinaamse Wiskunde Olympiade (een werkarm van de Surinaamse vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR)), Irwin Hidalgo, waarna de vertegenwoordiger van de sponsor Selfreliance, S. Bishoen de jongeren aanmoedigde om door te blijven gaan met zich te verdiepen in de wiskunde.

In tegenstelling tot vorige jaren wisten de finalisten van tevoren niet of zij gewonnen hadden. De MC, Indira Ramdin begon eerst de 10 finalisten op te noemen die tussen de 68 en 72 punten gescoord hadden. Daarna volgde de groep van 9 die tussen de 74 en 82 punt gescoord had. Naarmate zij vorderde steeg de spanning. Uiteindelijk werden de nummers 3, 2 en 1 opgenoemd, meldt de organisatie.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February