Pokie: Ik heb geen reden om goudzoekers op te hitsen
30 Jul 2019, 11:08
foto
Assembleelid Diana Pokie in gesprek met verhitte goudzoekers te Nieuw Koffiekamp.


Assembleelid Diana Pokie, tevens ondervoorzitter van ABOP, is niet te spreken over beschuldigingen die geuit worden aan haar adres. "Ik ben echt niet bezig politiek te bedrijven met de uit de hand gelopen situatie bij de Roma pit in Brokopondo. De mensen zijn verhit en ik heb juist geprobeerd hen te kalmeren en naar de vergadering te gaan van de regeringsdelegatie te Nieuw Koffiekamp om een oplossing te helpen vinden". Dit zegt Pokie in gesprek met Starnieuws. 

Pokie zegt dat zij zondag in Boven Suriname was toen de situatie escaleerde. Zij is naar Nieuw Koffiekamp gegaan om tot de mensen te praten. "Ik ben altijd opgekomen voor de goudzoekers en nu er problemen zijn, is het mijn taak als volksvertegenwoordiger om mij te oriënteren," stelt de politica. Een grote groep goudzoekers stond districtscommissaris Frederik Finisie en de regeringsdelegatie uit te schelden. "Ik heb met hen gesproken en uitgelegd dat alleen met praten een oplossing bereikt kon worden. Ik heb hen zover gekregen om naar de vergadering te gaan," legt Pokie uit. 

De goudzoekers die van verschillende gebieden daar waren, willen volgens Pokie niks horen van de NDP en de regering. Er wordt telkens beloften gedaan en enkele mensen worden geregeld. Daarom zijn de porknokkers volgens de ABOP-topper boos, want ze worden voor de gek gehouden. Pokie zegt dat schieten op weerloze burgers niet goed te praten is. Zij vindt het erg dat er zondag een dode is gevallen. Zij betreurt de escalatie van de situatie. 

Het Assembleelid merkt op dat de situatie op de vergadering inderdaad uit de hand is gelopen, want de mensen willen geen mooie praatjes horen. "Het is goed dat de ministers de bijeenkomst afgebroken hebben en weggegaan zijn, want de gemoederen waren te verhit," legt Pokie uit. "Overigens zouden zij mij het woord moeten geven op de vergadering en dat wilden de ministers blijkbaar niet. Ik hits niemand op, ik heb juist geprobeerd de mensen te kalmeren. Ik kan er niets aan doen als iemand een ABOP-vlag daar had. Ik heb geen vlag nodig, want ik ben ABOP," zegt de parlementariër. Zij vindt het erg dat er ongenuanceerde politieke uitlatingen worden gedaan. 
Advertenties