Kick-off capaciteitsversterkingstraject NDP-jongeren
29 Jul 2019, 22:26
foto
Jongeren van de NDP tijdens de kick-off van het capaciteitsversterkingsprogramma. Zij krijgen informatie over de partij en krijgen politieke vaardigheden mee. (Foto: NDP)


De structuren van de jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP) hebben op zaterdag de kick-off gegeven van het jongeren capaciteitsversterkingsprogramma. Via gerichte training word geïnvesteerd in de jongeren van de verschillende structuren van de partij. Jongerenparticipatie en capaciteitsopbouw zijn essentieel, zegt de partij. Met dit startsein zullen wekelijks trainingen plaatsvinden op verschillende locaties in het hele land.

De NDP gelooft in de potentie van jongeren vandaar dat dit capaciteitsversterkingstraject is opgezet. Een traject van trainingen dat afgewerkt zal worden om de steeds groter wordende jongerenfamilie, te voorzien van informatie. De jongeren worden ook versterkt met sociale en maatschappelijke vaardigheden. Speciale aandacht wordt ook besteed aan het bijbrengen van politieke vaardigheden.  

Het capaciteitsversterkingsprogramma houdt verder in het ontwikkelen van onder andere communicatieve vaardigheden, leiderschapskwaliteiten en werken in groepsverband onder de jongeren. Ook wordt in dit programma de partij-ideologie benadrukt.

Faizal Abdoelgafoer, jongerenvoorzitter en ondervoorzitter van de NDP, gag hen in zijn toespraak mee om de kennis die ze zullen verkrijgen in het programma, te delen met andere jongeren. Ook het belang van participatie en groeien werd door de jongerenvoorzitter onderstreept.

Tijdens de kick-off waren verschillende jongerenstructuren aanwezig, onder wie jongerenvoorzitters van de verschillende afdelingen en subafdelingen uit Paramaribo, Commewijne, Wanica, Saramacca en Para. Voor dit programma worden ervaren jongeren, alsook meer ervaren trainers ingezet om de nodige kennis over te dragen.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December